Digiprinting en het Milieu

Al vanaf de oprichting produceert Digiprinting milieubewust. Als wij uw bestelling afleveren ziet u dat dit meestal in gebruikte verpakkingen zit. Wij gebruiken zo min mogelijk nieuwe verpakkingsmaterialen. Het ziet er soms minder luxe uit maar het gaat om de inhoud.

Al ons papier dat wij gebruiken is FSC gecertificeerd en de machines hebben allemaal een groen energielabel. Het stroomgebruik wordt tot een minimum beperkt omdat de machines, als ze niet gebruikt worden, zichzelf uitschakelen.

Recent hebben wij een machine gekocht die waar mogelijk onze oude bindmethode vervangt. Voorheen bonden wij boekjes en brochures in met 2 plastic kaftjes en een metalen ringband (Wire-O). Nu printen wij 4 pagina’s op A3 en vouwen en nieten wij deze waardoor wij, 80% minder Wire-O bindingen hebben verkocht dus minder plastic en metaal afval.

Wij gebruiken geen chemicaliën en oplosmiddelen, wij gebruiken alleen toner die niet belastend is voor het milieu. Waar vroeger kapotte onderdelen van de machines werden vervangen worden ze nu gereviseerd en hergebruikt. De plastic toner afvalboxen gaan vol afvaltoner terug naar de leverancier en worden vervolgens leeg en schoon terug gezonden, klaar voor gebruik.

De bedrijfsauto, een diesel, is vervangen door een kleinere zuinigere auto met A label.

Digiprinting doet er dus alles aan om zo milieuvriendelijk te produceren.
Hebt u ideeën of suggesties dan horen wij dit graag van u.

Paul en Olof